over TUMAR

TUMAR bv werd opgericht te Gent op 02/01/1984 door Julien De Martelaere. Zijn broer Lucien (ex ITT Flygt) verzorgde de commerciële kant van de firma TUMAR. Tot 2000 was de activiteit van TUMAR in hoofdzaak het onderhouden en installeren van rioolpompgemalen in diverse gemeenten. Belangrijke klanten waren Stad Gent, Gemeente Knokke, Beersel, Putte, Assenede, ...

In augustus 2000 werd de firma overgenomen door Marc Remmery (ex Allweiler pompen, ex ABS pompen, ex Aquasystems) en werd de werkplaats en het kantoor verhuisd naar Merelbeke.
Gelijktijdig werd een contract afgesloten met EMU Unterwasserpumpen GmbH (nu WILO) voor het verdelen van hun producten in de waterzuiveringssector.

In 2020 hebben de aandeelhouders van Tumar besloten hun familiebedrijf te verkopen aan het Duitse familiebedrijf WILO SE. De overdracht van activiteiten is een stap in het verdere groeiproces van Tumar. Door de aansluiting bij de internationaal opererende groep WILO, wordt de continuïteit van de onderneming gewaarborgd en zijn er extra middelen beschikbaar om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

Ook in de toekomst zal u kunnen rekenen op de vertrouwde dienstverlening en uw vertrouwde contactpersonen binnen Tumar. De medewerkers staan steeds voor u klaar vanuit de vertrouwde locatie Fraterstraat 45 – 9820 Merelbeke.

In 2004 verkregen we het agentschap voor België van SCM Italië en werd er een belangrijke uitbreiding van het verkooppakket gerealiseerd. SCM produceert hoofdzakelijk dompel- en oppervlaktebeluchters.

TUMAR bezit een registratie klasse 26 en 27: Electro-technische en speciale installaties en een erkenning klasse L2 klasse 3: uitrusting pomp- en turbinestations.

Tot onze werkzaamheden behoort het leveren en service verlenen op de producten van bovenvermelde merken, het herstellen en plaatsen van diverse pompmerken alsook onderhoud verlenen op elektromechanische uitrusting in waterzuiveringsinstallaties.

Aarzel niet met ons contact op te nemen. Ons verkoop- en serviceteam staat steeds ter uw beschikking!